Licht in de duisternis

Een theatrale workshop waarbij kinderen hun eigen kaarsen mogen dompelen

 

Professor Dombidoo en zijn charmante assistente Ladilaa zijn dag in , dag uit bezig met het uitvinden van je kunt het zo gek niet bedenken. Hierbij vergeten ze weleens dat ze niet alleen op de wereld zijn en bezorgen ze hun buren onbedoeld veel overlast! Ze maken herrie en er zijn regelmatig lichtflitsen te zien waarbij je eigenlijk beter een zonnebril zou kunnen dragen.

 

Onder hun buren zijn ook de zusjes Josie, Rosie en Cosie. 3 vrolijke heksen die door de overlast eigenlijk niet zo heel vrolijk meer waren. Ze spraken met hun 3en tegelijk een toverspreuk uit die er voor zorgde dat het donker werd. Het was de bedoeling dat het maar heel even donker zou blijven zodat ze ongestoord konden bijkomen val al die herrie. Maar…. omdat de zusjes te samen de toverspreuk uitspraken was deze zo krachtig dat het donker bleef. Alleen een goede daad van Professor Dombidoo en zijn assistente Ladilaa zou de betovering ongedaan kunnen maken.

 

Na veel en heel lang aarzelen en denken had Dombidoo een briljant idee! Hij zou met zoveel mogelijk kinderen over de hele wereld kaarsen gaan maken om zo licht in de duisternis te brengen. Als er maar ergens ter wereld een kaarsje zou branden die gemaakt is van het kaarsvet uit de magische ketels van Professor Dombidoo dan zou de nacht weer overgaan in de dag.
Misschien willen jullie professor Dombidoo en zijn assistente Ladilaa ook wel helpen om het iedere dag weer licht te laten worden!?